27 February 2011

Ceritera Dunia Perempuan

As-salam >.< ~east~

Hey hey hey walley walley hey!.. =P hey hey hey aku tak percaya cinta...aku ..eh..sudah sudah..hanyut..aku lemah tanpa kamu, aku...HANYUT FAIZAL TAHIR!. alamak..mmg dah hanyut tol lah..ok ok..kembali ke pangkal jalan..

Ceritera Dunia Perempuan. For guys, please read this. For girls, please nod your head as you agree with the sentence..=D

~~Girls dan Shopping.
Mmg bagai isi dan kuku. Kata org, air dicincang tak akan putus. Ha, mcm tulah dunia perempuan dgn shopping nya..betol tak girls? sila jwb dgn jujur , kalau tak anda akan kentut sebentar lagi. For guys, jgn nak kerut2 dahi, jgn nak merungut. Mmg itulah perempuan..Sy as perempuan pun tak dpt explain kenapa suka shopping, apa yg best sgt dgn shopping, knpa masuk 10 kedai tp tak tentu lagi ada yg bkenan, Tak tahulah..Mmg tak tahu..

Ala, guys..kamu pun sama. Boys dan



Bola..Boys dan Game..mcm tu la perempuan dgn shopping nya..so, jgn nak kerut2 dahi etc dan persoalkan kenapa..okeh..faham tak? kalau tak faham, tak tahu lagi la. nak kena cakap bahasa jawa kot..seng ledok seneng shopping, seng lanang seneng mbek bola, game. piye lah, wes nguno kok..Hah, amek kau!

~~Situasi Shopping
Eh bang, eh yang, eh darling,eh hubby jom g kedai sana tu. I nak tgk baju la.Lawa lawa je.Jom jom, sambil mnarik lengan si lelaki. Si lelaki pulak buat gaya mcm kena heret. Bagus sgt la tu. Pahtu, si perempuan biasanya tertarik dgn patung yg pakai baju mmg nampak cantik, teruih je pergi belek2 smpai 10 kali kot baju yg patung pakai tu. Tak tahu kenapa. Kenapa ye girls? Cuba anda fikir. Then, dia pun panggil la si sales girl ni, dia nak cuba. G la try kat fitting room. Test kejap, pahtu tak minat, bagi balek kat sales girl..Amboi, tadi bukan maen lagi minat kat bj patung tu. Korang laki mesti menyampah kan? Kan kan kan?. Ala, mengaku je la..Susah kan nak faham apa yang perempuan suka..Begitu juga kami..

Bagi kes yg dah try kat fitting room, girls ni kuar la mtk pendapat abang, hubby, sayang, darling dia ni..cantik tak I? or sesuai tak? sambil pusing2 menggayakan outfit yg di pakai, mcm org nervous nak g pertandingan menari ada gak..LOL..pahtu si laki jawab, cantik cantik. Jawab pun tak ikhlas, apa da hal. Hey guys, kalau tak cantik, jawab je terus terang. Jangan takut, kami ppuan hanya minta pendapat. Bukan nak mtk korang jd pelakon hafal skrip ''ayang nampak cantik pakai mana2 pun''. Please la, kami pun pandai menilai. So, jawab scra jujur, kami perempuan takkan baham u all punye..=D

Pahtu kat kaunter pembayaran lak, mesti si lelaki ni yg nak show off wallet dan duit or kad kredit dia. Ada lak yang blagak yg cakap '' Malulah saya kalau awak yg bayar, sy kan lelaki'' Ya, mmg awak tu lelaki. Apa kaitan dgn duit, hey kmi ppuan ada duit jgk la. Tak mgharapkan duit korang laki pun..psstt,tp ada jugak yg mgharapkan duit laki..hahaha.

Pengajaran yg dpt hari ini adalah

  1. Guys please la faham, shopping dan perempuan mmg kembar siam. tak dapat nak pisah. bagai laut dan pantai. melodi dan lagu, lelaki dan bola, lelaki dan game. So, jgn pertikaikan kami. Sebaliknya, jadilah lelaki yang memahami, dan terima kami seadanya iaitu hantu shopping~~ =D
  2. Apa2 situasi, please jawab dgn jujur. Kami perlukan keikhlasan anda, bukan 'bohong sunat' anda yang konon nak jaga hati perempuan. Kami dapat menerima pendapat anda kerana itu tujuannya mencuba baju itu di fitting room, untuk beramah mesra bertanyakan pendapat drpd kamu lelaki. Kalau kami tak dapat terima pendapat org, baek tak payah tanya..bkenan je, cuba kejap,terus beli. betol dak?
  3. Jangan fikir kami perempuan mmg suka menerima wang anda. Atau jgn fikir kami pisau cukur (segilintir sahaja ye)..Kami pun ada maruah dan pendirian, malah ada sesetgh perempuan lebih suka independent. seperti saya! (angkat tangan)
Enjoy your day girls and boys..till we meet again

8 comments:

Red said...

wsalam.

aih. east. . . lawan entri saya nampak. haha XD

Red said...

http://gitarputeh.blogspot.com/2011/02/pg-26-perangai-perempuan-yang-lelaki.html#comments

east said...

red...takde ny lawan..sy terpikir sal benda ni mlm tadi..bila teringat sal kwn laki sorg ni g teman mak dia shopping..hehe..takde lawan2 ye

Joan said...

east: :D best~

east said...

haha...thx thx..eh, ada nama link ya..follow me pok

Anonymous said...

nice~~ hew3

Anonymous said...

hehe..memang..tapi dlm kes kmk mcm terbalit..ngee~

east said...

kmk pun terbalit...ngee~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...